Deze winkel maakt gebruik van cookies en andere technologieën, zodat we kunnen verbeteren uw ervaring op onze sites.   Meer Info

Eiken tafels

Eiken tafels,

Eikenhout is er in vele soorten en kwaliteiten. We onderscheiden Europees, Amerikaans en Japans eiken. Bij ons zult u meestal Europees eiken aantreffen en dan met name de ‘Spessart’-kwaliteit, die een mooie nerf heeft en een fijne spiegel.

Eiken bevat veel tannine, dat is ook de reden dat wijnvaten bijna uitsluitend uit eikenhout worden gemaakt, de tannine geeft de wijn een bijzondere smaak en verbetert de houdbaarheid.

Tafels in keukens en hakblokken werden vroeger uit eiken vervaardigd omdat  tannine bacteriedodend werkt. Ook schepen werden veelvuldig uit eikenhout opgetrokken.

Voor de samenstelling van een massief houten tafelblad is vakmanschap vereist. Eiken kan ‘werken’ en de vakman kan aan de nerfbuigingen zien waarheen het hout neigt en zo de juiste positie van de planken bepalen en het geheel op de juiste plaatsen fixeren.

 

De tijd van het dunne laagje eiken- fineer, gelijmd op spaanderplaat is voorbij. We gaan weer voor eerlijk materiaal; je krijgt wat je ziet!

Een massief eiken tafel is een rijk bezit. Het mooiste hout is niet goedkoop, maar toch weten wij er tegen aantrekkelijke voorwaarden steeds weer beslag op te leggen, zowel nieuw als oud.

De planken worden zorgvuldig geselecteerd en gedroogd. De meerwaarde ontstaat zonder enige twijfel door het mooie ontwerp in de combinatie met het onderstel. Bij Sander Woodworks in Roosendaal kennen we onze eigen ontwerpen, zodat u kunt kiezen uit vele oplossingen. Niet zelden echter komen we gezamenlijk tot een design, waarin u uw specifieke wensen heeft ingebracht. Wij zijn uiterst flexibel en nooit uit op prijsopdrijving of wat dan ook.

Wanneer u voor een robuuste, massief eiken tafel kiest uit onze fabriek dan mag u rekenen op de volgende voordelen;

- zowel standaard als speciale ontwerpen

- rechtstreeks van de fabrikant, geen prijsopdrijving

- toegevoegde waarde door stevige, robuuste bouw

- goede prijs/kwaliteits verhouding

- korte levertijden

- bezorging door geheel Nederland en België

- bezorgingen boven 450 euro gratis

- garantie 

Wij stellen graag onze expertise en ons enthousiasme ter beschikking en nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze showroom in Roosendaal. Ook via de website kunt u een uitstekende keuze bij ons maken; ‘U krijgt wat u ziet, zo eerlijk is het!’